22 mars, 2023

Amrat Hussain Brothers Trio

(Indien)

Hängiven sufisk sång och dansande fingrar från gränslandet mellan Pakistan och Indien.

Trion Amrat Hussain Brothers, bestående av Amrat Hussain, Sanjay Khan och Teepu Khan för vidare den nordindiska klassiska och sufiska repertoaren till nya generationer runt om i världen. Sufimusikens tradition går långt tillbaka i tiden och introducerades i tidig ålder för medlemmarna i Amrat Hussain Brothers Trio som har sju generationer musiker bakom sig och för de rikt dekorerade sångerna och fingrarnas virtuosa dans över trumskinnen vidare.

Trion har spelat på festivaler runt om i världen, bland annat i Portugal, Frankrike och Marocko. Tillsammans bjuder de på en poetisk resa i medryckande rytmik, eleganta melodier och hänförande virtuositet. Amrat Hussains lustfyllda tablas-spel har även bl.a. kunnat höras bakom den palestinska världsartisten Adnan Jobran.

Det här blir lika häftigt som när vi senast hade celebert indiskt besök på Klubb SAM när slidegitarristen Debashish Bhattacharya gästade oss 2008 på Tingshuset! (genom Rikskonserter)

Amrat Hussain – tablas
Sanjay Khan – sång, harmonium, kastanjetter
Teepu Khan – tablas

Förköp via Tickster och Destination Östersund! (Biljetterna finns ute på Tickster nu och kommer snart även att gå att köpa hos Destination Östersund)

KVÄLLSÖPPET FIK
Café Tingshuset har kvällsöppet och serverar bl.a. chicken masala och vegetarisk soppa, också en hel del godsaker och kaffe förstås!

Datum
22 mars, 2023
Tid
19:30
Plats
Gamla Tingshuset
Pris
Ordinarie: 240 kr
Medlem: 200 kr
Student / Under 26: 120 kr
Student / Under 26 Medlem: 100 kr
Övrigt
Ingång från baksidan via hiss från baksidan för personer med funktionsvariation. Toalett anpassad efter personer med funktionsvariation finns.

Konserten är en del av konsertserien ”Young Folk, World & Jazz” och presenteras i samarbete med Region J/H, Kulturrådet, Östersunds kommun, KFF Tingshuset, Studieförbundet Bilda, Hej Främling!, Hotel Emma och TeloGott.

Bli medlem i Klubb SAM och få rabatt på entrépriset