8 maj, 2024

Anna Berentina Røe & Ola Erlien (Grekland/Norge)

Konsertserien Småskalig Oas våren 2024 presenterar stolt:

ANNA BERENTINA RØE & OLA ERLIEN (Grekland/Norge)

Sångerskan och skådespelaren Anna Berentina Røe (Norge/Grekland) är uppvuxen med den grekiska folkmusiken, zigenarmusik och bysantinska religiösa hymner omkring sig. Med en solid förankring i de olika grekiska sångtraditionerna, leker hon med tonspråket och blandar in olika uttryck och musikaliska traditioner, i en helt egen mix.

Anna Berentina Røe bor numera i Trondheim och 2022 startade hon Anna Berentina Røe Band, där hon i sällskap av ett knippe virtuosa jazzmusiker tolkar den grekiska traditionella musiken i en avskalad, rik och lekfull kostym. Bandet har rönt mycket uppmärksamhet och spelat på stora och små scener i Skandinavien, de är kända för sin stora närvaro, energi och kommunikation med publiken. Musiken utstrålar värme, liv och stor närvaro och plöjer igenom hela spektrumet av känslor. Den spänner sig från rytmiskt drive och hög energi till neddämpade, melodiska kärlekssånger och sakrala hymner från den ortodoxa kyrkan.

Gitarristen i bandet, Ola Erlien, är en ung stortalang från Oslo på den norska jazzscenen, framförallt inom gypsy jazz i Django Reinhardt-tradition, och han spelar bl.a. i Hot Club de Norvége och i Stian Carstensens Musical Sanatorium samt på duo med Gustav Skaaret.

På Klubb SAM på Norra Station Café spelar Anna och Ola som duo där de tolkar ett brett utbud av traditionell grekisk musik, från gammal rebetikamusik och bysantinska hymner till modern repertoar, musik som är hämtad från Thrakien i norra Grekland till öarna i Egeiska havet i söder. De är klara med nya låtar, en stor detaljrikedom, och musik som får en att drömma sig söder ut till Medelhavet. Missa inte!

Anna Berentina Røe – sång

Ola Erlien – gitarr

Datum
8 maj, 2024
Tid
20:00
Plats
Norra Station Café
Pris
Ordinarie: 160 kr
Medlem: 120 kr
Student / Under 26: 80 kr
Student / Under 26 Medlem: 60 kr
Övrigt
TILLGÄNGLIGHET: Entré och toalett anpassad till personer med funktionsvariation finns. Barn under 13 år går gratis. Konserten presenteras med stöd från Kulturrådet, Östersunds kommun och Region Jämtland Härjedalen, i samarbete med studieförbundet Bilda, Norra Station, Hotel Emma och TeloGott.

Bli medlem i Klubb SAM och få rabatt på entrépriset