Konsertserien Småskalig Oas presenterar stolt:

ELIN JONSSON

Elin Jonsson kommer ifrån Strömsund och är riksspelkvinna på fiol. Uppvuxen i en spelmansfamilj blev folkmusiken och främst traditionsmusiken i Jämtland en naturlig del av livet. På denna grund skapar Elin sin musik och hon hämtar inspiration från vardagens små guldkorn som att dricka kokkaffe i skogen eller susa fram med en spark på en glittrig vinterväg.
Elin spelar modern folkmusik med inslag av pop och minimalism. Med en fiol och loopar väver hon samman sitt eget ljudlandskap. Här finns plats för såväl groovigt, avskalat dansbeat som stillsamt reflekterande fiolballader. Med sitt virtuosa spel och gedigna sväng skapar Elin finurliga arrangemang med sin fiol, röst och fotstamp.
Elin Jonsson har utbildat sig till fiolpedagog vid Musikhögskolan i Ingesund och har en master i nordisk folkmusik från Kungliga Musikhögskolan, Syddansk Musikkonservatorium, Sibelius Akademin och Ole Bull Akademien. Elin spelar även i norsk-svenska gruppen Rim och är känd för sitt dansanta och traditionsmedvetna spel. Elins solodebutalbum ”Drömmaren” släpptes i mars 2021 och fick ett mycket varmt mottagande!
Elin Jonsson – fiol, loopstation

RAS RABBI & LIBERATION FORCE ROCKAS (Unplugged)

Det började med ett kylslaget uppträdande utomhus en jämtländsk natt i Mars tidigare i år. Folke Oleg – aka Ras Rabbi – hade fått en spelning och behövde ett band, han slängde ut sitt kärleksnät och fick upp fem udda existenser ur sina hålor och vips hade roots/reggae-bandet Liberation Force Rockas bildats! Joseph och Jens håller ordning på torpet: stadiga, noggranna, taktfasta och med en osviklig känsla för gung, skapar de en trygg grund. Måns och Tomas fyller ut och spelar skimrande vackra slingor. Melker är den där djävla basisten som tjatade sig till att vara med. Över allt detta predikar Ras Rabbi outtröttligt sitt kärleksbudskap.
Folke Oleg ”Ras Rabbi” Milde – sång
Joseph Vilanculos – trummor/slagverk
Jens Joel Evaldsson – gitarr
Melker Häggbom Klingberg – bas
Måns Mikael Sjölander – keyboard/melodica
Marinel Isaksson – saxofon
Tomas O’Riley – gitarr