Kjell-Erik Eriksson från Offerdal och Adrian Jones från Siljansbygden är två välmeriterade spelmän. Tillsammans tolkar de sina favoritlåtar från Jämtland och Dalarna.

Kjell-Erik Eriksson är en av vårt lands främsta spelmän i grupper som Triakel, Hoven Droven och Breda Gatan, men också en traditionsbärare av jämtska låtar. Kjell-Erik har sedan barnsben fascinerats av den jämtska folkmusiken, med traditionsbärare som Lapp-Nils och Olle Falk. Redan som ung besökte han och lärde sig låtar av en rad olika spelmän. Kjell-Erik är också en god berättare, med mängder av anekdoter från sina möten med musiker i Jämtlands byar och gårdar.

Adrian Jones är uppvuxen i Leksand och har sin spelmanstradition från Siljansbygden. Han har turnerat världen över med grupper som Gjallarhorn och Ale Möller Band. Efter många år med stämspel, arrangering och ensemblespel i fokus har hans förkovran i melodispel växt sig allt starkare, särskilt musiken hemifrån Leksandstrakten, vilken han fick bekanta sig med genom Kungs Levi Nilsson redan som barn. Adrian spelar flera instrument, såsom altfiol och mandola.

Tillsammans möts de två på varandras planhalva med stor nyfikenhet och spelglädje.

Kjell-Erik Eriksson – fiol
Adrian Jones – fioler, mandola