Konsertserien Småskalig Oas presenterar stolt, konsertkväll #4 med tre olika akter:

* EVA & TAGE LUNDQVIST – Gedigen och äkta spelmansmusik i stark långvarig tradition på durspel
* samt de unga jazzbanden PALAVER och SAUAN TRIO

EVA & TAGE LUNDQVIST
Eva & Tage Lundqvist har sedan åratal tillbaka varit frekventa gäster på spelmansstämmor runt om i Norge och Sverige.
Det var så de träffades första gången, på en spelmansstämma i Härnösand. Därefter förlovade som sig på en spelmansstämma i Fagernes och sedan så gifte de sig även på en spelmansstämma i Graninge. Äkta musikanter, i flera bemärkelser alltså!

Tage är född 1945 i Edsele i Ångermanland. I hans liv har det alltid funnits musiker i allmänhet och durspelare i synnerhet. Han har en rik skatt av minnen, låtar och bandupptag, från och omkring dessa musiker. Han är något av en folklivsforskare när det gäller takternas musiker och har regelmässigt sökt upp och spelat in äldre spelmän och spelkvinnor i ett alltjämt pågående projekt.

Eva föddes 1958 på Frösön och även hon har hela sitt liv haft musik omkring sig och har en stark musikertradition i sin släkt. Hon har bland annat spelat tillsammans med och lärt av storspelmannen och durspelaren Kurt Sandström, Rossön, Jämtland.

Evas och Tages spelstil på sina durspel representerar både var för sig och tillsammans, urtypen för svenskt durspelande och förutom den svenska durspelstraditionen behärskar de dessutom norsk durspelstradition. Många är de stämmor och konserter som Eva och Tage deltagit i, i både Sverige och Norge, där publik och övriga deltagare fått njuta av deras musik. I och med denna fina konsertstund på intima Norra Station Café, förstärkta av komp av Anders Nilsson (gitarr) och Hans Lundhag (kontrabas), är vi ännu fler som nu får samma chans!

Eva Lundqvist – durspel
Tage Lundqvist – durspel
Anders Nilsson – gitarr
Hans Lundhag – kontrabas

PALAVER
Palaver är en Östersundsbaserad jazzkvartett med fokus på groove, improvisation och spel med attityd. Gruppen spelar egenskriven musik med inspiration av bland annat Lars Skoglund och Hederosgruppen, samt standards i modern tappning. Palaver skapar en spännande och unik konsertupplevelse full av energi!

Medlemmar:
Sång – Mari Njåstad Gimnæs; Saxofon – Petter Forsman; Kontrabas – Jens Athle; Trummor – Malvin Hagström

SAUAN TRIO
Sauan Trio är en jazzgrupp som utforskar sätt att bryta jazzmusikens traditionella roller. Trummorna släktas med folkmusikens ohämmade sväng och kompletteras av rofyllda sångmelodier och flödande gitarrharmonik med inslag av Americana.
Det jämtländska bandet Sauan Trio spelar egenskriven musik, tolkar kompositioner av sina jazzförebilder och väver samman musik från nutid och dåtid. Bandet har influenser av både aktuella musiker som Bill Frisell och Jon Fält och tidlösa jazzlegender som Oscar Peterson och Billie Holiday. Med atmosfäriska visor och trivsamma ballader engagerar de publiken i sina spännande historier och skapar rofyllda stunder.

Medlemmar:
Sång – Emma Arledal; Elgitarr – Felix Larsson; Trumset och Slagverk – Niels Urban