Vi har det stora nöjet att få presentera ett riktigt fett folk/klezmer/balkan/jazz-party på Tingshuset med det nya coola, unga och vansinnigt spelsugna balkan- och klezmerbandet Folkdivizjon i ett exklusivt besök hela vägen från Malmö – ett band med syfte att sprida klezmer och glädje till världens alla hörn!
Dessutom kommer det unga lokala bandet Snett in i Kaklet & The Klinkers att bjuda på en härlig blandning av folkmusik och jazz som inledning!
FOLKDIVIZJON
Folkdivizjon är den produkt som uppstår när 8 personer av olika musikaliska bakgrunder möts på Malmös gator och spelar klezmermusik. Med inslag av Balkan och jazz skapar de det sound som blivit deras kännetecken. Efter att ha spelat Sverige runt, slagit publikrekord på Korröfestivalen, och blivit inspelade av Sveriges Radio flera gånger är de nu ett av de flitigast uppträdande banden inom klezmer/balkan. Med bravur spelar de allt från vackra ballader till de mest dansanta av låtar! Det skrikande träblåset, pepprande brasset och pulserande bastrummorna kommer ge dig en upplevelse utan dess like!
Folkdivizjon består av:
Markus Cederholm – Klarinett
Love Bragée – Saxofon
Vidar Hansteen-Jörgensen – Saxofon
Hjalmar Nordkvist – Trombon
Jonatan Ahlbom – Tuba
Lukas Hultman – Dragspel
Olof Larsson – Slagverk
Alvin Samuelsson – Slagverk & sång
SNETT IN I KAKLET & THE KLINKERS
Snett in i Kaklet spelar nytraditionell folkmusik där spelgäldje, sväng och kreativitet är centrala grundpelare. Bandet består av unga folkmusiker från Birka Folkhögskola som skapar musik med inspiration från den jämtländska naturen, upplevelser och drömmar. Det bjuds på egenskrivna låtar och arrangemang där lugn och stillsamhet har en lika självklar plats som fart och sväng. Gränsen till andra genrer är hårfin och den överskrids skamlöst när de behagar. Ikväll kommer ni få höra deras främsta exempel när folk möter jazz. Kaklet har bjudit in sina vänner ”Klinkers”. De lägger en stabil grund för kvällens musik att färdas i harmoniska och fartfyllda vågrörelser mellan väggar och golv.
Bandmedlemmar:
Emma Arvidsson
Elsa Lundgren
Beata Sundvall
Daniel Andersson
Elias Lundgren
Felix Larsson
Jens Athle
Malvin Hagström