5 april, 2023

Gangar + Hoven Droven

VARMT VÄLKOMNA TILL VÄRLDENS FOLKROCK-PARTY PÅ TINGS!

Denna onsdag bjuds det på två liveakter i världsklass – en från Jämtland och en från grannlandet Norge! Denna fantastiska kväll presenteras i samarbete med Kontaktnätet Region Mellersta & Södra Norrland och med återstartsstöd från Kulturrådet!

På scen (ca kl 19.30):

GANGAR

Det är ingen hemlighet vart den nya unga norska gruppen Gangar fått mycket av sin inspiration ifrån. Med samma instrumentala sättning som vår jämtländska stolthet Hoven Droven, skapar de både en strålande kopia och en nyskapande variant av sin föregångare, kryddad med en del Shining, AC/DC och Meshuggah-influenser. Missa inte denna chans att få uppleva det helt makalöst explosiva, dansiga och festliga Gangar när de kommer till intima Tingssalen i Östersund! Bandet frontas av violinisten Mattias Thedens distade fiol och det norska folkmusikarvets melodiösa spelglädje. Vi lovar att det kommer det vara alldeles omöjligt att inte röra varje liten cell i kroppen, så kom och dansa loss till denna kanonkula till folkrockband!

Mattias Thedens – fiol
Oskar Lindberget – saxofon
Richard Max – gitarr
Jonas Thrana Jensen – bas
Henrik Dullum – trummor

På scen (ca kl 21.00):

HOVEN DROVEN

Hoven Droven räknas som ett av Sveriges största folkrockband. Blandningen av traditionellt låtspel, rytmiska utsvävningar, stora och distade gitarrer och en rejäl portion spelglädje har under bandets över trettio år långa karriär blivit dess kännetecken. Bandet har gjort tusentals spelningar i Europa och Nordamerika och deras säregna tolkningar av traditionell och nyskriven svensk folkmusik har gett bandet tusentals fans runt om i världen. På folkmusikfestivaler, jazzklubbar, rockfestivaler som Roskilde och andra scener, med sina fötter planterade i den svenska meloditraditionen som inom rock och jazz, har de övertygat publiken med sitt smittsamma groove och virtuosa spel.

Hoven Droven har under åren hunnit med att vinna en dansk grammis för bästa utländska folkmusikalbum (2001), och bli grammisnominerade för sin skiva ’Jumping at the Cedar’ (2007). 2021 firade bandet sitt 30-årsjubileum med albumet TRAD, ett starkt bevis på att bandet och dess medlemmar inte har dragit ned på intensiteten, glädjen och bredden i sitt musicerande.
Bandet har i år blivit nominerade till det finfina priset som Årets Artist på Folk- och Världsmusikgalan!

Kjell-Erik Eriksson – fiol
Bo Lindberg – gitarr
Jens Comén – saxofoner
Björn Höglund – trummor/slagverk
Pedro Blom – bas

Upptäck mer på:
Datum
5 april, 2023
Tid
19:30
Plats
Gamla Tingshuset
Pris
Ordinarie: 220 kr
Medlem: 180 kr
Student / Under 26: 100 kr
Student / Under 26 Medlem: 80 kr
Övrigt
TILLGÄNGLIGHET: Entré från baksidan via hiss finns för personer med funktionsvariation. Toalett anpassad till personer med funktionsvariation finns.

Konserten presenteras med stöd ifrån Kulturrådet och Östersunds kommun, i samarbete med Kontaktnätet, kulturföreningen Rut & Knut, Kulturrådet, Östersunds kommun, KFF Tingshuset, Hotel Emma, Bilda studieförbund och TeloGott.

Bli medlem i Klubb SAM och få rabatt på entrépriset