+ lokal support: FejeneFolk (elever från Birka Folkhögskolas folkmusiklinje)

Långbacka/Bådagård – pop med folksjäl.

De har hyllats för sin förmåga att trollbinda publiken med sina tätt sammanflätade röster. En konsert med färgstarka och unika Långbacka/Bådagård är som att träda in i ett alldeles särskilt musikaliskt universum där genregränser utmanas och tradition möter progression.

Efter framgångarna med senaste plattan Every Little Whisper Turns into a Roar och ett idogt turnerande, både på hemmaplan och utomlands, har duon jobbat flitigt med musik till film och scenkonst ett par år. Två filmsoundtrack har de hunnit få ut också, bland annat till filmen Glaciär av Camilla Läckberg.

Våren 2024 släpper Långbacka/Bådagård sitt nya efterlängtade album, som de har valt att kalla ”Growing Up Growing Down”. Musikaliskt säger de att de med nya skivan vill bjuda på en riktig smällkaramell. Duon har skapat sig en egen genre någonstans i smältdegeln av pop, jazz, världsmusik, traditionell folkmusik och filmmusik och förfinat det egna soundet för varje ny produktion. Med Growing Up Growing Down tänker de större, råare, explosivt och mer experimentellt när det gäller låtstrukturer och former. Texterna är både på svenska och engelska (och en till och med på jamska!).

Långbacka/Bådagård består av sångerskorna och multimusikerna Maja Långbacka och Matilda Bådagård.

Releasen för den nya skivan är satt till den 5 april följt av en riksomfattande turné som når oss här uppe i Östersund!

Konsertkvällen inleds med musik av gruppen FejeneFolk

FejeneFolk är ett folkmusikband från Birka folkhögskola som består av sex sprudlande musiker på 12-strängad gitarr, viola, fioler och sång. Med inspiration från den jämtländska traditionen, inslag från Östergötland och flera rötter från Hälsingland bjuder bandet på en bred repertoar av skandinavisk folkmusik i mäktiga och finstämda arrangemang som framförs med stor spelglädje och energi. Från spelglädjen och energin i bandet kom namnet FejeneFolk vilket på jamska betyder glatt folk!

 

Emma Arvidsson, 5-strängad fiol

Katja Berglund, viola

Kristina Selinder, fiol & viola

Cecilia Rydberg, fiol & viola

Nelly Brodén Lindkvist, fiol & sång

Olle Westling, 12-strängad gitarr & cittern