Konsertserien Småskalig Oas presenterar stolt:
* Lena Jonsson & Robin Cochrane (nordisk folkmusik, old-time amerikansk folkmusik och afrikanskt i en spännande mix)
* The Flop Eared Mules (old-time med Fredrik Mårtensson, Peter Danielsson och Peter Roos)
LENA JONSSON & ROBIN COCHRANE
Hälsingespelmannen Lena Jonsson är en av de mest tongivande fiolspelarna i den yngre generationen av svenska folkmusiker. Sedan 2008 är hon riksspelman och hennes trio har bland annat vunnit en Grammis för bästa folkmusik. Hon har även hörts i grupper som amerikansk/svenska Goodbye Girls och Limbohofvet.
Robin Cochrane är en mångsidig folkmusiker, trummis och slagverkare uppvuxen i Östersund, som under de senaste åren specialiserat sig på det västafrikanska instrumentet balafon. I somras medverkade han i ”husbandet” i samband med föreställningen om Lapp-Nils vid Döda Fallet och han har tidigare hörts med bl.a. P-Danjelsa, Sirocco, Ale Möller Xenomanía och Ebo Krdum. Han driver konsertserien Klubb Mariama i Stockholm och hörs regelbundet i Sveriges Radio P2 där han presenterar spännande musik från världens alla hörn.
Lena Jonsson – fiol
Robin Cochrane – slagverk, balafon
THE FLOP EARED MULES
Den andra akten den här kvällen är ett nystartat band som bildats av tre fjärdedelar av det lokala bluegrassbandet Blue Mountain Boys. Det är Fredrik Mårtensson, Peter Danielsson och Peter Roos som har ett nytt projekt tillsammans där de spelar old-time musik – en slags folkmusik som utvecklades vid Appalacherna i USA under 1800-talet och ses som en föregångare till countrymusiken. Det här blir bandets premiärkonsert!
Fredrik Mårtensson – sång, gitarr
Peter Danielsson – sång, banjo
Peter Roos – sång, fiol