Konsertserien ”Småskalig Oas” presenterar stolt:

MOR DANSAR – releasekonsert ”Brist på Vett” (musik av Allan Edwall)

I en unik sättning på viola da gamba, kontrabas och sång tar den uppmärksammade och rosade trion Mor Dansar avstamp ur jazz, barock och folklig musiktradition i sitt möte med Allan Edwalls musik och texter. Lyssnaren omsluts av strängar och ord som berättar om livets stora och små funderingar. En hyllning till den tidlösa genialitet och komiska träffsäkerhet som finns i multikonstnären och kulturprofilen Allan Edwalls låtskatt.

Allan Edwall fyller 100 år i år och i samband med det, släpper nu Mor Dansar under våren sin andra skiva, som fått titeln ”Brist på Vett”! Debutskivan ”Rent på Tok” (Krumelur Records) kom ut 2021 och har blivit rosad av en anmärkningsvärd bred publik i alla åldrar. Den blev direkt utvald till Skivorna som gjorde Lira-året 2021 där den vann i kategorin Årets vistolkningar.

Röster om debutskivan ”Rent på Tok”:

”Hursomhelst har trion Mor Dansar här i all skenbar anspråkslöshet lyckats alldeles fantastiskt i att skala av och skala ned Allan Edwalls mustigt poetiska visor till något alldeles nytt och försynt skimrande.” – Patrik Lindgren, Lira.

”Faktum är att trion gör några av de vackraste Edwall- tolkningar jag har hört, och det gör dem riktigt lyssningsvärda.” – Rasmus Klockljung, Lira.

Mor Dansar består av:

Sofia Källman – sång

Adam Grauman – viola da gamba, kör

Boel Mogensen – kontrabas, kör