17 september, 2024

Tonbruket

Det är med stor glädje föreningen Klubb SAM återigen kan presentera en konsert med genreöverskidande jazzbandet Tonbruket på Jämtländsk mark!

Att kollektivet skulle vara större än summan av dess individuella delar passar utomordentligt väl för att beskriva Tonbruket. Musikaliteten hos bandmedlemmarna ligger redan som det är på en hög nivå. I mötet med varandra skapas något större, en egen ljudvärld som trotsar genrebeskrivningar och som bäst och enklast bara beskrivs som just, Tonbruket.

Tonbruket består av Dan Berglund på bas (E.S.T., Rymden), Martin Hederos på klaviatur och fiol (The Soundtrack of Our Lives, Hederosgruppen), Johan Lindström på gitarr och pedal steel (Johan Lindström Septett, Rebecka Törnqvist, Elvis Costello) och Andreas Werliin på trummor (Wildbirds & Peacedrums, Fire!). Vid flera tillfällen har Tonbruket agerat backup-band åt Ane Brun, både på skiva och på scen.

Gruppen släppte sin debutskiva 2010 och har vunnit flertalet svenska grammisar för sina album. Tonbruket har även skrivit musik till teater så som ”Mannen utan minne” och ”Undertiden” som satts upp på Dramaten. Senaste skivan Light Wood, Dark Strings släpptes via Smuggler Music hösten 2023.

BARN UNDER 13 ÅR GÅR GRATIS!

Entré och toalett anpassad till personer med funktionsvariation finns och det finns även en ramp inne i aulan.

Konserten presenteras med stöd från Krokoms kommun och Kulturrådet. I samarbete med Birka Folkhögskola, Studieförbundet Bilda, TeloGott, Hotel Emma och Musik Västernorrland

 

Upptäck mer på:
Datum
17 september, 2024
Tid
19:30
Plats
Birka Folkhögskola, Ås
Pris
Ordinarie: 250 kr
Medlem: 220 kr
Student / Under 26: 150 kr
Student / Under 26 Medlem: 120 kr

Bli medlem i Klubb SAM och få rabatt på entrépriset