Klubb SAM & Norra Station presenterar stolt, som en del av konsertserien Småskalig Oas:

TVÅ OTREVLIGA FLICKOR

Hur ofta är två servitriser så dåliga på sitt jobb att det blir insändare i lokaltidningen om att man ska akta sig för dom två otrevliga flickorna? Inte särskilt ofta. Men när det hände Alice och Molly Andersson tog dom hinten och lämnade sin karriär inom ostkake-mikrande och började skriva roliga folkmusiklåtar istället!

Två Otrevliga Flickor är systerduon från Delsbo, skriet från vildmarken, som sedan starten tappert har försökt förfära folkmusikvärlden med sin träblås -och dragspelsduo, än med personpåhopp, än med hädelser mot kulturarvet och bespottande av allt vi håller heligt. Tyvärr blir dom oftast rätt uppskattade, både som humorister och instrumentalister, och ofta missuppfattade som härliga halvunga tjejer med goda politiska motiv. Sanningen är att det centerpartistiska kommunalrådet som skrev den avgörande insändaren hade helt rätt – dom är två, dom är otrevliga, och dom är dåliga på ostkaka. Men dom är uppvägande bra på skämt, musikaliskt sväng och jädra show!

2020 kom duons debutplatta ”Angry!!! But also… Very talented” som finansierades av beställningsverk från lyssnare och mottogs av varma recensioner. Året därefter, 2021, reste de ut på turnén Zorn Porn Tour of 2021 (Känt för det starkaste pressmaterialet i folkmusikhistorien hittills).

Den 28/3 släpps deras andra skiva, den omtalade liveplattan ”Med Vänliga Hälsingar”, en liveskiva inspelad på Röda Kvarn i Ljusdal

”Det är sällan som man som skivrecensent drabbas av skrattanfall, men den här skivan är verkligen underhållande. Texterna är begåvat fyndiga och helheten överraskande oförutsägbar”. – recension av duons debutskiva i tidningen LIRA.

På scen:

Alice Andersson – träblås och sång

Molly Andersson – dragspel och sång