Klubb SAM & Norra Station presenterar stolt:
SMÅSKALIG OAS – Mötesplats för närodlad och småskalig musik
(en konsertserie på Norra Station Café)
LIVE PÅ SCÉN:
* TZEITEL – sprakande klezmer med glödande hjärta
* FREDRIK MÅRTENSSON SOLO – mystisk minimalism och Hawaiiansk mysticism
OM TZEITEL:
Trion Tzeitel (med ex-östersundaren Anna Cochrane på violin och viola) föddes ur tre musikers gemensamma längtan att få gräva djupare och förlora sig i klezmermusikens fantastiska myller av melodier, rytmer, klanger och storslagna känslor.
I över femton år har gruppen utforskat klezmermusiken och dess gränsmarker och hittat en egen unik vrå av detta vida musiklandskap, där traditionella låtar får existera sida vid sida med nya skapelser. Tzeitel har etablerat sig som en av Sveriges främsta klezmergrupper med hundratals stämningsfulla konserter på olika svenska och nordiska scener. Med sin starka scennärvaro och personliga tilltal fångar de varje publik!
Trion firar i höst släppet av deras fjärde skiva, ”Drömfärden”, genom att bjuda in publiken på en musikalisk drömfärd. Musiken varvar traditionellt med nyskrivet i sprittande danslåtar, suggestiva och humoristiska kompositioner och smäktande sånger. Arbetet med skivan påbörjades redan innan pandemin krökte tid och rum på ett oförglömligt vis. Många av de egenskrivna låtarna inspirerades av denna period som både släpade sig fram och flög förbi i en surrealistisk kombination.
Nu släpps skivan äntligen och i samband med det ger sig gruppen ut på en rejäl tur kors och tvärs genom landet för ett storslaget firande! Välkomna på en konsert med finstämd klezmer, medryckande sväng och varm stämning!
Anna Cochrane – violin, viola
Sara Fridholm – dragspel, sång, piano
Christopher Andersson Bång – kontrabas

OM FREDRIK MÅRTENSSON:
Fredrik Mårtensson är uppvuxen på Frösön och har studerat gitarr, pedagogik, dirigering och musikteori vid Ingesunds Musikhögskola och vid Leopold Mozart Konservatorium i Augsburg, Tyskland. Han är pedagog vid Birka Folkhögskola, men också aktiv som musiker. Fredrik kan ses och höras som klassisk gitarrist och kammarmusiker, men också som arrangör eller musiker i körprojekt, spelandes instrument som lapsteel och mandolin med olika singer/ songwriters som t.ex. Suzanne Michelle, eller i rollen som Lead Singer och High Tenor i Bluegrassbandet The Blue Mountain Boys.
Fredrik Mårtensson – elgitarr, akustisk gitarr och ukulele