Vad Vi Vet är ett band som spelar orädd, lekfull skandinavisk jazz. Musiken, med dess underfundiga svenska texter som handlar om alltifrån infekterade nagelband till storföretag, har liknats vid grupper som The Stoner, Hederosgruppen och Paavo, eller ett rivigare och busigare Bo Kaspers Orkester och fått fint mottagande av publik. Bandet har sedan det bildades i Trondheim 2018 gett konserter i både Sverige och Norge och gjort sig kända för att vara en inbjudande, livlig och ösig akt.

Den stockholmsbaserade sångerskan i gruppen, Ingrid Malmén, studerade jazzsång vid Birka Folkhögskola i mitten av 2010-talet och har sedan dess gjort sig ett namn som en jazzsångpoet med stor bredd som ger sig i kast med allt från swing till fri improvisation. Ingrid är just nu aktuell med sitt tredje album i eget namn, ”Tidvatten”, som fått ett mycket varmt mottagande bland kritiker och publik.

Individerna i Vad Vi Vet bildar tillsammans en omisskännlig enhet på scenen som står för lyhördhet, glädje och explosivitet. Bandmedlemmarna, som kommer från Sundsvall i norr till Malmö i söder, möter musiken med en öppenhet som ger plats för både spontana infall och spännande arrangemang. Lyssnaren hålls på spänn och lämnas med en undran om vad dom vet, som inte vi vet.

I April 2023 släpptes bandets första album ”Ledmotiv”, med fina recensioner. Missa inte det här lekfulla och svängiga jazzgänget när de intar scenen ute på Birka med de jämtländska fjällen och vidderna som backdrop!

Vad Vi Vet består av:

Ingrid Malmén – sång; Christian Cuadra – saxofoner; Alexander Dellerhagen – saxofoner och basklarinett;  Alice Hernqvist – piano; Boel Mogensen – kontrabas; Åsmund Smidt – trummor